Shiatsu & Qigong sessies

Zowel Qigong als Shiatsu zijn eeuwenoude vormen van bewegingsleer met het doel om qi in ons lichaam te harmoniseren en vrij te kunnen laten stromen in het meridiaan netwerk. Het zijn beide prachtige vormen van zelfzorg en zelfontwikkeling. Daarom organiseer ik samen met Qigong docente Yvonne Alefs een serie een workshops waarin we onze krachten bundelen. Wees welkom om preventief te werken en zo balans te ondervinden in de overgang naar een nieuw seizoen!

Wat doen we tijdens de Zomer avond?

Het Vuur element wil nog wel eens ongecontroleerd gaan branden wat tot uitputting en roofbouw leidt. Ben je het Vuur meester dan kun je optimaal genieten van de zomer waar passie, verbinding en transformatie centraal staan. Fysiek dragen we hierbij zorg voor een gezonde bloedcirculatie en goed gekanaliseerde opwaartse energie, zodat deze geen klachten als bijvoorbeeld hoofdpijn of overprikkeling veroorzaakt.

We openen onze Zomer sessie met een meditatie en een korte uitleg over het Vuur element en de bijbehorende meridianen. Daarna laat ik je kennismaken met een aantal acupressuurpunten die bij het Vuur element horen en leer ik je wanneer je ze kunt inzetten. Yvonne neemt je vervolgens mee in Qigong bewegingen die het openen van deze punten ondersteunen en die je de qi in de bijbehorende meridianen laat voelen. Tijdens dit Qigong gedeelte wordt iedere deelnemer tien minuten terzijde genomen voor een ontspannende Shiatsu behandeling.

Shiatsu tijdens de Qigong les, hoe werkt dat?

De Qigong oefeningen brengen ons in een geconcentreerde en soepele staat van zijn. Als Shiatsu therapeut vind ik het belangrijk dat mensen deze staat zelf leren opzoeken. Het is een vorm van zelfzorg en het vergroot je lichaamsbewustzijn. Tijdens de Qigong les nodig ik je uit voor een 1-op-1 mini Shiatsu behandeling. Doordat je op de shiatsumat tien minuten volledig mag ontspannen in een liggende positie, kan de qi vrij bewegen. We maken contact met het innerlijk landschap waar de Vuur meridianen dit seizoen een vergroot podium krijgen. Shiatsu speelt daarop in met zachte, ondersteunende druk op de armen en het borstgebied en voelt waar een uitnodigende of verspreidende druk nodig is. Het is een uitermate ontspannende ervaring en regelmatige shiatsu behandelingen kunnen het opbouwen van stress voorkomen.

Ervaar zelf de gouden combinatie van Qigong - beweging, bewustzijn en welbevinden - en Shiatsu - aanraking, heling en zelfzorg.


Locatie: Yoga bij De Lichtplaats, Provincialeweg 302 in Zaandam

Datum: Zondag 30 mei 2021
Tijd: 19.00 – 21.00 uur

Tarief: € 30,00 p.p. per sessie


Elke seizoen geven we een nieuwe sessie!

 

Nazomer - zondag 19 september
Herfst - zondag 24 oktober
Winter - zondag 19 december