Laat je raken - Shiatsu & Qigong


Meridiaan flow voor yin en yang evenwicht

Zowel Qigong als Shiatsu zijn eeuwenoude vormen van bewegingsleer met het doel om qi in ons lichaam te harmoniseren en vrij te kunnen laten stromen in het meridiaan netwerk. Het zijn beide prachtige vormen van zelfzorg en zelfontwikkeling. Daarom organiseer ik samen met Qigong docente Yvonne Alefs een serie een workshops waarin we onze krachten bundelen. Wees welkom om preventief te werken en zo balans te ondervinden in de overgang naar een nieuw seizoen!

Wat doen we tijdens de Herfst avond?

We starten met een korte uitleg van het Metaal element en de bijbehorende meridianen. Daarna laat ik je kennismaken met een aantal acupressuurpunten die bij het Metaal element horen en leer ik je wanneer je ze kunt inzetten. We houden een korte pauze en warmen weer op met een meditatie. Nu is het tijd om zelf de qi te ervaren! Yvonne neemt je mee in de Qigong bewegingen die het openen van deze punten ondersteunen en die je de qi in de bijbehorende meridianen laat voelen. Tijdens dit Qigong gedeelte wordt iedere deelnemer tien minuten terzijde genomen voor een ontspannende Shiatsu behandeling.

Shiatsu tijdens de Qigong les, hoe werkt dat?

De Qigong oefeningen brengen ons in een geconcentreerde en soepele staat van zijn. Als Shiatsu therapeut vind ik het belangrijk dat mensen deze staat zelf leren opzoeken. Het is een vorm van zelfzorg en het vergroot je lichaamsbewustzijn. Tijdens de Qigong les nodig ik je uit voor een 1-op-1 mini Shiatsu behandeling. Doordat je op de shiatsumat tien minuten volledig mag ontspannen in een liggende positie, kan de qi vrij bewegen. We maken contact met het innerlijk landschap waar het Metaal dit seizoen een vergroot podium krijgt. Shiatsu speelt daarop in met zachte, ondersteunende druk en voelt waar een uitnodigende of verspreidende druk nodig is. Het is een uitermate ontspannende ervaring en regelmatige shiatsu behandelingen kunnen het opbouwen van stress voorkomen. Laat je raken en doe mee!

Locatie: De Lichtplaats, Provincialeweg 302 in Zaandam

Datum: zondag 30 oktober 2022
Tijd: 19.30 – 21.30 uur*

Tarief: € 35,00 p.p. per sessie

nieuwe data voor 2023:

10 maart - lente

12 mei - zomer

1 september - nazomer

13 oktober - herfst

8 december - winter

Ervaar zelf de gouden combinatie van Qigong - beweging, bewustzijn en welbevinden - en Shiatsu - aanraking, heling en zelfzorg.

Screenshot 2021-10-25 8.58.53 PM.png