Shiatsu behandeling
Hoe werkt het?

Shiatsu is een manuele therapie die van oorsprong is gebaseerd op de principes van de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG). Shiatsu werkt door zachte druk en strekking te geven met handen, ellebogen, knieën of voeten. Het doel van een behandeling is dat Ki, Japans voor (levens)energie, wordt uitgenodigd om vrij te stromen in de meridianen. Het meridianennetwerk loopt door het hele lichaam en zorgt ervoor dat lichaam en geest als één geheel werkt.

Shiatsu therapie is effectief bij zowel lichamelijke als emotionele klachten. Samen brengen we tijdens een eerste afspraak de verwachtingen en wensen in kaart. Je kan zowel een losse behandeling plannen als een behandeltraject. Wil je chronische klachten aanpakken dan adviseer ik een traject van vijf behandelingen. Iedere behandeling kijken we opnieuw wat nodig is en wat de koers is. Het kompas staat nooit stil!

Vooraf aan de behandeling stuur ik een korte vragenlijst, deze stuur je minimaal één dag voor de afspraak terug en op de dag zelf nemen we deze door. We bespreken de anamnese, eventuele klachten en verwachtingen. 

Tijdens de behandeling lig je gekleed op een futon. Trek comfortabele kleren aan die je warm houden en waar je goed in kan bewegen. 

Tarieven

Intake en eerste consult - 90 min - 70 euro

Vervolg consult - 75 min - 65 euro

Vergoeding zorgverzekering


Shiatsu Kompas is aangesloten bij de beroepsvereniging SVN en bij het Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). De meeste ziektekostenverzekeringen vergoeden daardoor consulten shiatsu therapie geheel of gedeeltelijk als je aanvullend verzekerd bent. Na de behandeling ontvang je de factuur per mail. Deze factuur declareer je zelf bij je zorgverzekeraar. Dit gaat niet ten koste van je eigen risico. Voor meer informatie kan je contact opnemen met je eigen ziektekostenverzekering.

Benieuwd wat Shiatsu kan betekenen? Stuur voor vrijblijvende informatie of voor het maken van een afspraak een e-mail naar:

shiatsukompas@gmail.com

Werkdagen

Op dinsdag en vrijdag kunt u een afspraak maken. De Shiatsu studio is gevestigd in de praktijk van Appel Acupunctuur, Nicolaes Maesstraat 2, ruimte 222B, Zaandam (bedrijvencentrum Bezige Bij, De Juliana).

Gratis parkeren voor de deur en goed bereikbaar vanuit de hele Zaanstreek, Westzaan, Koog aan de Zaan, Wormerveer, Purmerend, Oostzaan en Landsmeer. 

Hand Massage