top of page
Laat je raken - Shiatsu & Qigong


Zelfzorg op basis van Oosterse geneeskunde

Zowel Qigong als Shiatsu zijn eeuwenoude vormen van bewegingsleer met het doel om qi in ons lichaam te harmoniseren en vrij te kunnen laten stromen in het meridiaan netwerk. Het zijn beide prachtige vormen van zelfzorg en zelfontwikkeling. Daarom organiseer ik samen met Qigong docente Yvonne Alefs een serie een workshops waarin we onze krachten bundelen. Wees welkom om preventief te werken en zo balans te ondervinden in de overgang naar een nieuw seizoen!

Wat doen we tijdens de Winter avond?

We starten met een korte uitleg van het Water element en de bijbehorende meridianen. Daarna is het tijd om zelf de qi te ervaren! We starten met een warming up door de Makko-ho strekkingen te doen. Dit zijn de 7 Japanse basis strekkingen die de een onderdeel kunnen worden van je dagelijkse routine om jezelf in goede conditie te houden. Hierna nodigen we je uit om zelf de masseurs pet op te zetten. In het deel Zelf-Shiatsu leer je om met zachte, ondersteunende druk de ki in beweging te zetten. We gaan een aantal acupressuurpunten langs, ik leer je wat de eerste hulp plekken op het lichaam zijn en vertel waarom je deze punten kan gebruiken. Wanneer we helemaal opgewarmd zijn, neemt Yvonne jullie mee in de Qigong bewegingen die het openen van meridianen ondersteunen waardoor je de qi in de bijbehorende meridianen echt zal voelen stromen. 

Waarom deze combinatie?

Waarschijnlijk weet jij als geen ander welke plekken op het lichaam om aandacht vragen. Door de strekkingen, acupressuur en zelf-shiatsu technieken toe te passen, leer je om iets met deze signalen te doen. De Qigong oefeningen brengen ons in een geconcentreerde en soepele staat van zijn. Als Shiatsu therapeut vind ik het belangrijk dat mensen deze staat zelf leren opzoeken. Het is een vorm van zelfzorg en het vergroot je lichaamsbewustzijn. Laat je raken en doe mee! Het wordt een uitermate ontspannende avond met aandacht voor de grote wonderen van ons lichaam.

 

Locatie: Yogadreams, Vinkenstraat 36A in Zaandam

Datum: Donderdag 19 januari 2023*
Tijd: 19.30 – 21.30 uur

Kosten: € 35,00 

*meer data in 2023:

stuur mij of Yvonne een berichtje dan houden we je op de hoogte

Ervaar zelf de gouden combinatie van Qigong - beweging, bewustzijn en welbevinden - en Shiatsu - aanraking, heling en zelfzorg.

acupressuur meridiaan pop.png
bottom of page